OVER ONS

Wie zijn wij?

Stichting Rechtswinkel Goeree-Overflakkee is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet om u te voorzien van juridisch advies. De vrijwilligers van de stichting zijn studenten Rechtsgeleerdheid, Fiscaal Recht of Notarieel Recht. De Rechtswinkel is in 2006 opgericht met het doel om mensen van Goeree-Overflakkee en omstreken juridisch bij te staan. De medewerkers van de Rechtswinkel zijn gepassioneerd over het recht en vinden dat iedereen het recht heeft om advies in te winnen over zijn of haar juridische positie, ongeacht zijn of haar financiële middelen. Daarom zijn aan het verkrijgen van advies geen kosten verbonden. Wij geven juridisch advies over alle rechtsgebieden. Het maakt dus niet uit of u een vraag heeft over het arbeidsrecht, personen- en familierecht, ondernemingsrecht of een ander rechtsgebied. In alle gevallen zullen wij proberen uw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden met de kennis die wij in huis hebben.


De Rechtswinkel houdt op vrijdagavond van 19:30 tot 21:00 uur een inloopspreekuur. Het spreekuur vindt elke week plaats op één van onze drie locaties. Onze locaties zijn 'het Diekhuus' in Middelharnis, 'het SWO-gebouw' in Oude-Tonge en 'Pandje20' in Numansdorp. Meer informatie over de locaties en de data van de spreekuren vindt u op de pagina 'spreekuren'.


Wat doen wij?


Wanneer u één van onze spreekuren bezoekt, kunt u in de hal van de locatie een wachtruimte vinden. In deze wachtruimte kunt u wachten tot wij u vragen om verder te komen. U vindt hier ook een aantal intake-formulieren. Wij vragen cliënten om één formulier in te vullen. Dit formulier wordt maximaal 2 jaar in onze administratie bewaard. In de wachtruimte kunt u ook een privacy-verklaring vinden. U leest daarin hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.


Wanneer u aan de beurt bent, vragen wij u verder te komen. Bij de bespreking van uw zaak zult u altijd minimaal twee medewerkers van de Rechtswinkel aantreffen. Zij gaan samen met u in gesprek over uw vraag. U kunt dan uw verhaal doen en de medewerkers zullen een zo duidelijk mogelijk beeld van de zaak proberen te krijgen, door middel van het stellen van vragen. Wij kunnen u tijdens het spreekuur geen advies geven. Dit advies volgt binnen twee weken na het spreekuur via de mail. Indien u dit wenst kunnen wij het advies ook per post verzenden. Indien u naar aanleiding van het advies nog vragen heeft, kunt u deze natuurlijk altijd stellen. Dit kan via de mail: info@rechtswinkelgo.nl.


Indien wij denken dat het voor uw zaak nodig kan zijn om een advocaat in te schakelen, kunnen wij u verwijzen naar een van onze sponsoren met de expertise die voor uw zaak belangrijk kan zijn.